Ga terug naar het overzicht

Overlast fontijnkruid en wier op het Markermeer

  • Nieuws
  • 1 juli 2021

Overlast van wier (1 juli 2021)

Al zowat 10 jaar lang wordt er door watersporters geklaagd door overlast van wier op vooral het Markermeer en de Randmeren. Na ene jaar van zware overlast in 2019, viel in het watersportseizoen van 2020 de overlast ineens enorm mee. Er kwamen gelukkig bijna geen schepen in problemen. Nu de zomer van 2021 langzaam vordert begint duidelijk te worden hoe dit seizoen ervoor staat.

Markermeer en Gouwzee

Sinds enkele weken wordt duidelijk dat in 2021 de overlast op het Markermeer en de Gouwzee zich tot nu toe vooral concentreert tussen Edam en Hoorn. Klassieke hotspots ten noorden van Marken en op de Gouwzee vallen nog erg mee. Ook tussen Edam en Volendam valt de overlast mee.

IJmeer

Op het IJmeer is dit seizoen erg weinig fontuinkruid aangetroffen.

Gooimeer

Op het Gooimeer is de overlast minder dan vorige jaren, maar vooral aan de noordzijde, bij het snelvaargebied nabij Almere en rond De Schelp, is de overlast wel aanzienlijk.

Overlast door wier, wat nu?

Met ons hulpverleningspakket compleet komen wij u op al deze wateren helpen. Onze botenwacht sleept u binnen en haalt het wier uit de schroef, geheel zonder verdere kosten. U kunt uw reis weer vervolgen, zonder gedoe.

Hulp nodig bij het kiezen?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een abonnement? Maak dan gebruik van onze handige keuzehulp.

Recente nieuws/blog berichten

Boot vastleggen

  • Blog
  • 28 april 2024
Lees meer
Bekijk het overzicht

Inschrijven nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om lid te worden van onze nieuwsbrief