Veelgestelde vragen

Wat is pechhulp?

Pechhulp is technische assistentie bij een storing, terwijl je door een monteur vanaf de wal te bereiken bent. De storing moet vervolgens binnen een uur opgelost kunnen worden, om te zorgen dat je weer verder kunt varen. De reparatie heeft een provisorisch karakter. Krijg je problemen op het water? Dan heb je een hulpverleningspakket nodig.

Waar krijg ik pechhulp met het pechhulp pakket?

In heel Nederland, behalve de Waddeneilanden en je thuishaven. Wil je ook in je thuishaven pechhulp? Neem dan pechhulp in combinatie met een hulpverleningspakket.

Zijn er extra kosten als ik pech heb?

Als je de pechhulp module hebt zijn er voor jou géén kosten, behalve gebruikte materialen. Als je die module niet aan hebt staan kun je ons bellen voor een prijsopgave.

Welk pakket moet ik hebben om hulp op het water te krijgen?

Voor hulpverlening terwijl je niet vanaf de kant bereikbaar bent, heb je het standaard of uitgebreide pakket nodig.

Wat bedoelen jullie met afslepen?

Met afslepen wordt bedoeld het naar de kant brengen van een vaartuig die dat zelf door technische problemen niet meer kan.

Wat bedoelen jullie met vlot trekken?

Met vlot trekken wordt bedoeld een vaartuig los te trekken, wanneer zij aan de grond is gelopen en sprake is van lichte grondberoering.

Is hulpverlening altijd gratis binnen de hulpverleningspakketten?

Nee. Onze diensten zijn bedoeld voor hulpverlening met een niet-spoedeisend karakter. Is er wel spoed? Dan gelden er andere voorwaarden. Lees onze uitgebreide voorwaarden goed door voor deze details.

Ik heb een boot van 5 meter, waarom betaal ik voor meer meters?

Voor hele kleine boten is de hulpverlening voor ons net zo duur als voor iets grotere boten. Daarom hanteren we een drempel bedrag voor kleinere schepen.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Daarom Vaarzeker

Gratis hulpverlening

Bijna alle watersporters kennen de verhalen van hoge prijzen bij sleephulp wel. Dat is met Vaarzeker verleden tijd. Je hebt al betaald voor de diensten en geniet van gratis hulpverlening.

Brandstoflevering

Je bent na een lange reis bijna in de haven en plots stopt de motor ermee. Toch niet voldoende diesel. Geen nood, wij brengen je wat diesel langs en je vaart alsnog naar binnen.

Nautisch advies

De oversteek over het IJsselmeer aan het voorbereiden maar niet zo bekend? Onze ervaren medewerkers staan je bij met nautische adviezen.

Pechhulp aan boord

Op vakantie met de boot en ineens heb je motorpech met je boot. Vervelend! Wij sturen een monteur die het probleem aan boord probeert op te lossen. Zo kun jij weer verder varen.

Telefonische assistentie

Je hoort tijdens het varen een vreemd geluid bij de motor. Zelf heb je weinig technische kennis en weet het niet te plaatsen. Onze mensen kunnen dat wel, en staan je telefonisch graag bij. bij het oplossen van motorpech met de boot.

Alles onder één dak

Vaarzeker is de enige partij in Nederland waar je alles bij elkaar vindt. Pechhulp aan de wal, hulpverlening op het water en zelfs de schroef weer vrij maken.

Ons dekkingsgebied

Vaarzeker biedt in heel Nederland haar diensten aan. Waar je gebruik kunt maken van onze diensten hangt af van het gekozen pakket.

Voor niet-leden

Ben je geen lid van Vaarzeker en wil je toch gebruik maken van onze diensten?