Veelgestelde vragen

Wat is pechhulp?

Pechhulp is technische assistentie bij een storing, terwijl je door een monteur vanaf de wal te bereiken bent. De storing moet vervolgens binnen een uur opgelost kunnen worden, om te zorgen dat je weer verder kunt varen. De reparatie kan soms een provisorisch karakter hebben. Krijg je problemen op het water? Dan heb je een hulpverleningspakket nodig.

Waar kan ik de voorwaarden vinden?

Onze volledige voorwaarden vindt u hier.

Waar krijg ik pechhulp met het pechhulp pakket?

Onze pechhulp en botenwacht staat klaar in heel Nederland, behalve de Waddeneilanden en je thuishaven. Wil je ook in je thuishaven pechhulp? Neem dan een hulpverleningspakket hier zit pechhulp automatisch bij in.

Zijn er extra kosten als ik pech heb?

Voor jou géén kosten, behalve de gebruikte onderdelen!

Welk pakket moet ik hebben om hulp op het water te krijgen?

Voor hulpverlening terwijl je niet vanaf de kant bereikbaar bent, heb je het basis of complete pakket nodig.

Wat bedoelen jullie met sleephulp?

Met sleephulp wordt bedoeld het naar de kant brengen van een vaartuig die dat zelf door technische problemen niet meer kan.

Wat bedoelen jullie met vlot trekken?

Met vlot trekken wordt bedoeld een vaartuig los te trekken, wanneer zij aan de grond is gelopen en sprake is van lichte grondberoering.

Is hulpverlening altijd gratis binnen de hulpverleningspakketten?

Nee. Onze diensten zijn bedoeld voor hulpverlening met een niet-spoedeisend karakter. Is er wel spoed? Dan gelden er andere voorwaarden. Lees onze uitgebreide voorwaarden goed door voor deze details.

Ik heb een boot van 5 meter, waarom betaal ik voor meer meters?

Voor hele kleine boten is de hulpverlening voor ons net zo duur als voor iets grotere boten. Daarom hanteren we een drempel bedrag voor kleinere schepen bij het hulpverleningspakket compleet.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Daarom Vaarzeker

Hulpverlening inbegrepen

Geen nare verrassingen zoals hoge prijzen bij sleephulp. Bij Vaarzeker betaal je een vast bedrag per maand voor alle hulpverlening!

Brandstoflevering

Je bent na een lange reis bijna in de haven en plots stopt de motor ermee. Toch niet voldoende diesel. Geen nood! Vaarzeker brengt je wat diesel en je vaart alsnog zelf naar binnen.

Nautisch advies

De oversteek over het IJsselmeer aan het voorbereiden maar niet zo bekend? Onze ervaren medewerkers staan je bij met nautische adviezen.

Pechhulp aan boord

Op vakantie met de boot en ineens heb je motorpech. Vaarzeker stuurt een monteur die het probleem voor je oplost. Zo kun jij weer verder varen.

Telefonische assistentie

Je hoort tijdens het varen een vreemd geluid bij de motor. Onze mensen hebben veel technische kennis en staan je graag telefonisch bij.

Alles onder één dak

Vaarzeker is de enige partij in Nederland waar je alles bij elkaar vindt. Pechhulp aan de wal, hulpverlening op het water én zelfs de schroef weer vrij maken!

Ons dekkingsgebied

Vaarzeker biedt in heel Nederland haar diensten aan. Waar je gebruik kunt maken van onze diensten hangt af van het gekozen pakket.

Voor niet-leden

Ben je geen lid van Vaarzeker en wil je toch gebruik maken van onze diensten?