Ga terug naar de homepage

Over Vaarzeker

Varen is uw passie en dit wilt u natuurlijk graag probleemloos blijven doen. Wanneer uw boot door het water glijdt, de motor zachtjes bromt of de wind de zeilen laat wapperen dan is dit ultiem geluk en volledige ontspanning. De zon schijnt en er is niets wat deze zorgeloze dag kan verstoren. Totdat ineens de motor afslaat. Ondanks uw verwoede pogingen, lukt het niet meer om hem aan te krijgen. Wilt u niet dat deze mooie dag in het water valt? Bel dan Vaarzeker!

Vaarzeker B.V. is opgericht in 2020 met als doel: het “redden” van uw vaartocht. Dit doen wij 7 dagen per week vanaf de wal of op open water, in heel Nederland. Wij doen dit exclusief voor leden, met het pakket dat bij u past en zonder hiervoor extra kosten te rekenen. Boten zijn zeer storingsgevoelig. Wij zagen dagelijks veel problemen ontstaan waardoor mensen niet verder konden varen, ondanks een goede voorbereiding en jaarlijks onderhoud van de motor. Hierdoor zagen veel watersporters hun vaarvakantie en vaartochten letterlijk en figuurlijk in het water vallen. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door een technische storing aan de scheepsmotor of stuurinrichting, het vastlopen van de boot op een ondiepte of door bijvoorbeeld een object in de schroef op open water. Vanaf de wal zagen wij lange wachttijden om hulp te ontvangen, soms zelfs wel tot drie weken! En hulp vanaf open water was vaak al helemaal onmogelijk. Ook zagen wij dat andere aanbieders van pechhulp vaak niet thuis gaven en de kwaliteit van de pechservice erg laag was. In sommige gevallen was de pechhulp alarmcentrale zelfs helemaal niet bereikbaar tijdens drukke dagen. Maar sinds de oprichting van Vaarzeker is dat verleden tijd! Vaarzeker heeft een eigen alarmcentrale, eigen mobiele hulpdiensten, een ‘’waterdicht’’ netwerk van steunpunten en een grote voorraad aan reserve onderdelen.

Om al deze hulp te kunnen ontvangen is het wel belangrijk om lid te zijn van Vaarzeker. Hoe fijn is het dat u zorgeloos kunt varen met uw kostbare bezit en verzekerd bent van assistentie bij problemen voor een vaste prijs zonder extra kosten. Vaar op zeker, en meld u snel aan!

Zorgeloos varen en eigen alarmcentrale

De meeste watersporters krijgen vroeg of laat een keer te maken met een storing aan de motor van de boot of komen in een vervelende situatie waardoor ze niet meer verder kunnen varen. Dagelijks krijgen wij meldingen binnen van onze leden die bijvoorbeeld kampen met motorproblemen, op drift geraakt zijn met hun boot, een object in de schroef hebben (bijvoorbeeld touw, zeil, afval, waterplanten) of zijn vastgelopen met hun boot. Wanneer leden onze alarmcentrale bellen dan krijgen ze altijd direct een ervaren hulpverlener te spreken. U krijgt niet eerst een keuzemenu of staat eindeloos in de wacht. Onze medewerkers zijn ervaren hulpverleners en zeker geen callcenter medewerkers. Wij sturen u de juiste hulp zodat u snel weer verder kunt varen. Wanneer u geen lid bent van Vaarzeker dan betekent dit veelal het einde van uw vaarvakantie en dat wil natuurlijk niemand!

Uniek in Nederland en gratis hulp

De abonnementen die Vaarzeker aanbiedt zijn uniek in Nederland. Wij bieden een combinatie van diensten aan die zowel vanaf de wal als op open water door ons aangeboden wordt. Geen enkele andere partij in Nederland biedt dit aan. Wij hebben zelfs een uniek pakket samen met het Watersportverbond ontwikkeld.

Wist u dat de meeste storingen optreden tijdens het varen op open water?

Bij alle andere pechhulp aanbieders, moet de boot verplicht aan de kade/wal liggen om hulp te krijgen. Dit resulteert er vaak in dat u een peperdure sleepboot moet regelen en lang moet wachten op hulp. Het paradepaardje van Vaarzeker is het pakket: ‘Hulpverlening Compleet’. Hierin bieden bij de aanvullende module ‘pechhulp’ aan voor een concurrerende prijs. Met dit complete pakket vaar je zorgeloos op het water voor een vast bedrag per maand. Geen financiële rompslomp of vervelende verrassingen achteraf!

Duurzaam

De hulpdienstboten van Vaarzeker worden ingezet op veel verschillende wateren, waaronder ook wateren welke behoren tot Natura 2000 gebieden. Onze reddingsboten zijn speciaal voorzien van lage emissie motoren. Dit betekent dat de bootmotoren aan de hoogste Europese milieubeschermingseisen voldoen (013/53/EU). Hiermee zorgen wij voor een zo laag mogelijke emissie en impact op flora en fauna tijdens assistentie inzet.

Dekkend netwerk en overzichtelijk dekkingsgebied

Vaarzeker heeft een landelijk dekkend netwerk met veel verschillende steun- en servicepunten. Wij maken ook gebruik van eigen monteurs en hulpboten om, waar nodig, de steunpunten te ondersteunen. Het dekkingsgebied voor de verschillende gebieden is helder en overzichtelijk en is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Zo bieden wij zelfs hulp op het IJsselmeer en de randmeren.

Hulp van ervaren specialisten die je niet laten ronddobberen. Voor een vaste prijs, zonder verdere financiële verrassingen. Dat is Vaarzeker.

Daarom Vaarzeker

Hulpverlening inbegrepen

Geen nare verrassingen zoals hoge prijzen bij sleephulp. Bij Vaarzeker betaal je een vast bedrag per maand voor alle hulpverlening!

Brandstoflevering

Je bent na een lange reis bijna in de haven en plots stopt de motor ermee. Toch niet voldoende diesel. Geen nood! Vaarzeker brengt je wat diesel en je vaart alsnog zelf naar binnen.

Nautisch advies

De oversteek over het IJsselmeer aan het voorbereiden maar niet zo bekend? Onze ervaren medewerkers staan je bij met nautische adviezen.

Pechhulp aan boord

Op vakantie met de boot en ineens heb je motorpech. Vaarzeker stuurt een monteur die het probleem voor je oplost. Zo kun jij weer verder varen.

Telefonische assistentie

Je hoort tijdens het varen een vreemd geluid bij de motor. Onze mensen hebben veel technische kennis en staan je graag telefonisch bij.

Alles onder één dak

Vaarzeker is de enige partij in Nederland waar je alles bij elkaar vindt. Pechhulp aan de wal, hulpverlening op het water én zelfs de schroef weer vrij maken!

Ons dekkingsgebied

Vaarzeker biedt in heel Nederland haar diensten aan. Waar je gebruik kunt maken van onze diensten hangt af van het gekozen pakket.

Voor niet-leden

Ben je geen lid van Vaarzeker en wil je toch gebruik maken van onze diensten?