Ga terug naar het overzicht

Kustwacht regelt geen assistentie meer bij pech

  • Nieuws
  • 1 mei 2021

Kustwacht regelt geen assistentie meer bij niet spoedeisende gevallen

In augustus 2020 is de Kustwacht gestopt met het organiseren van assistentie in gevallen die niet spoedeisend zijn. Vanaf heden zijn watersporters zelf verantwoordelijk om in gevallen waar geen nood of spoed is, assistentie te organiseren. Het gaat dan om gevallen waar geen acuut gevaar is voor de opvarenden of het vaartuig zelf, zoals motorpech of een sleep naar een haven, aldus de Kustwacht. De Kustwacht houdt zo haar handen vrij voor incidenten die wel een spoedeisend karakter hebben.

Vaarzeker biedt assistentie in juist die gevallen

Vaarzeker wil het gat dichten voor watersporters wat bestaat wanneer men problemen ervaart die niet spoedeisend zijn. Denk hierbij aan motorstoring, vast lopen buiten de geul of een lijn de schroef. Allemaal zaken waar geen nood is, maar die wel erg vervelend kunnen zijn.

Voor het eerst in Nederland, hulpverlening én pechhulp voor een vaste prijs per maand

Nu Vaarzeker dit gat dicht, is er voor het eerst in Nederland een partij die hulpverlening in die gevallen aanbiedt voor een vaste prijs per maand. Iedereen die wel eens op havens komt kent de verhalen over hoge rekeningen bij sleephulp. Het is nu mogelijk om vooraf te weten waar je aan toe bent. Vanaf slechts €12,25 per maand kunt u zorgeloos het water op, wetende dat u zonder verdere kosten in heel Nederland assistentie kunt krijgen.

Alles onder één dak

Vaarzeker is tevens uniek in het aanbieden van het complete pakket aan diensten. Geen enkele andere partij biedt sleephulp op alle wateren aan, of u nou op de Waddenzee in problemen komt, of de Loosdrechtse plassen. Bovendien is er een pechhulp pakket beschikbaar voor assistentie bij bootpech. Als u te maken krijgt met motoruitval, of dat nou is door verstopte filters of een kapotte accu, onze monteurs komen om u weer op  weg te helpen.

Ga dit seizoen goed voorbereid op pad met een abonnement van Vaarzeker. Zo weet ú dat u goed zit.

Hulp nodig bij het kiezen?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een abonnement? Maak dan gebruik van onze handige keuzehulp.

Recente nieuws/blog berichten

Boot vastleggen

  • Blog
  • 28 april 2024
Lees meer
Bekijk het overzicht

Inschrijven nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om lid te worden van onze nieuwsbrief