De Botenwacht

De Botenwacht is een andere aanbieder van pechhulp voor boten die veel watersporters wel kennen. Zij biedt alleen hulp aan wanneer je vanaf de wal bereikbaar bent voor een monteur. De voorwaarden die de Botenwacht hiervoor hanteert verschillen op detail niveau van de voorwaarden die Vaarzeker hanteert voor haar instap pakket.

De verschillen

De Botenwacht bestaat al langer dan Vaarzeker, en is daarom bij meer mensen bekend. Maar wat zijn nu precies de verschillen?

Beoordelingen

Om te kijken wat klanten van beide aanbieders zeggen kijken we hier naar reviews binnen Google Maps. De Botenwacht scoort hier 4,1 van de 5 sterren, met 53 beoordelingen. Vaarzeker scoort met 4,8 van de 5 sterren, met 58 beoordelingen, hoger.

Prijs

De Botenwacht hanteert voor haar pechhulp diensten een prijs van 89 euro per jaar. Vaarzeker biedt haar pechhulp pakket goedkoper aan, namelijk 79 euro per jaar.

Diensten

Het pechhulp pakket van Vaarzeker is grotendeels vergelijkbaar met de diensten van de Botenwacht. Maar wat nu als je niet bereikbaar bent vanaf de kant? De voorwaarden van de Botenwacht zeggen daarover het volgende:
Artikel 10) Waar is recht op hulp?
(…) Het vaartuig dient bereikbaar te zijn voor de Botenwachter wiens hulp wordt ingeroepen. Hierbij dient er vanuit te worden gegaan dat gezien de snelheid waarmee steunpunten afstanden moeten overbruggen deze zich per auto verplaatsen. Indien u midden op het water ligt zullen wij u altijd in eerste instantie verzoeken een sleepje naar de wal te vragen van een medewatersporter. Indien dit na meerdere pogingen niet mogelijk blijkt zullen wij u helpen aan telefoonnummers van sleepbedrijven, waterpolitie of KNRM. Sleepkosten vallen nooit onder de dekking van Botenwacht. (…)

Vaarzeker daarintegen biedt uitgebreidere pakketten aan. Deze zijn dan wel duurder, maar hier wordt je altijd geholpen, ook als je op het water met problemen te maken krijgt. Want laten we nu eerlijk zijn, motorstoring gebeurt niet als je veilig in je box ligt!

Eigen monteurs

De Botenwacht werkt volgens haar website alleen met steunpunten. Op haar homepage staat: “Botenwacht beschikt over een landelijk netwerk van steunpunten die het hele vaarseizoen van ’s morgens 09.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur voor u klaar staan. Pechhulp 7 dagen per week!*”.

Steunpunten zijn lokale watersportbedrijven die door de Botenwacht gebeld worden om hulp te verlenen, tegen betaling.

Vaarzeker werkt volgens een andere methode. In eerste instantie zetten wij eigen monteurs en materiaal in. Vaarzeker beschikt over eigen boten, servicevoertuigen en monteurs in dienst. Dit zorgt ervoor dat klanten betere hulp krijgen, omdat de monteurs direct voor de klant werken.

Om piekbelastingen op te kunnen vangen, en ook in alle hoeken van het land snel hulp te kunnen verlenen, gebruikt Vaarzeker een klein netwerk van bewezen steunpunten. Klanttevredenheid staat bij ons op de eerste plaats, daarom verlenen wij het liefst zelf hulp.